IKC De Kinderkoepel contactgegevens

U kunt ons bereiken via onderstaand telefoonnummers of per e-mail (info@kinderkoepelleeuwarden.nl)

Pieter Feddesstraat 2
8921 BR Leeuwarden

T: 058 213 74 78

Vredeman de Vriesstraat 21
8921 BP Leeuwarden

T: 058 213 74 78

naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

 
menu

De basisschool

De basisschool van de Kinderkoepel is een protestants-christelijke school met een open karakter. Dit betekent dat de school openstaat voor alle kinderen van wie de ouders christelijk onderwijs op prijs stellen of respecteren. We vertellen dagelijks verhalen uit de Bijbel en we zingen daarover. Ook praten we met de kinderen over de betekenis van de verhalen. Alle kinderen doen daaraan mee.

Thuisvoelen!
We werken er hard aan om te zorgen dat alle kinderen zich thuis voelen, dat ze vertrouwen hebben in elkaar en in de mensen van het basisschoolteam. Om dat te bereiken werken we met de kinderen samen in een ontspannen sfeer. Als team willen wij daarbij het goede voorbeeld geven. In elke groep moet uw kind zich veilig en prettig voelen. 

Ieder kind uniek
Wij houden natuurlijk rekening met verschil in aanleg en ontwikkeling. We scheppen mogelijkheden waarbinnen iedereen zich goed kan ontwikkelen; ook het zwakker functionerende en het begaafde kind. We willen voor uw kind een school bieden waarin het kan spelen en leren. Kennisoverdracht vinden wij belangrijk. Wij houden ons over het algemeen aan de leerstof van de methodes, maar er is ook ruimte om in te spelen op de behoeften van kinderen. 

Extra hulp of uitdaging
Kinderen die het tempo in de groep niet bij kunnen houden of voor wie de leerstof moeilijkheden oplevert, krijgen extra hulp. Dit geldt ook voor kinderen die door ziekte achterop zijn geraakt of door verandering van school aanpassingsproblemen hebben. Kinderen die meer leerstof aan kunnen, krijgen extra leer- of verdiepingsstof. Voor die hulp zijn gedurende een aantal dagen daartoe opgeleide leerkrachten vrijgemaakt: een Remedial Teacher en een Interne Begeleider. Deze leerhulp kan individueel of in groepsverband plaatsvinden. Ouders worden hierbij indien nodig in een vroeg stadium betrokken.

De ontwikkeling van ieder kind wordt de hele schooltijd gevolgd in een leerlingenvolgsysteem.

(meer over dit onderwerp)